CITAT (Margith @ 04-09-2006, 16:07)
Med risk nu att tråden drar iväg långt, långt bort från recept

men varför kan vi inte få livsmedel som innehåller naturliga råvaror istf nåt som mer liknar resultatet av en kemisk laboration?

Nu har jag hackat i en evighet och väntar på att få njuta av denna bostongurka.
Eftersom jag gör den själv (så som många andra här) och kan ställa in den i kylen så fort den svalnat behövs ju inga konserveringsämnen, men kanske jag ändå tillsätter lite atamon så att den håller - satsen var stor.
När jag tittar på Atamonflaskan innehåller den:
E211
E270
E150 c
När jag tar fram min påse med Melantin (använder jag till de flesta sylter) innehåller den;
E 407, E 410, E 211, E 202
Hade man obegränsade frysutrymmen vore det kanske det optimala att man frös ner i dagsportioner av allt man själv "tillagar" för att slippa tillsatser men eftersom jag inte har det väljer jag att använda medel som gör att varan håller.
ingrid