Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bostongurka, gör egen
          netaave
          Inlägg 21-08-2006, 13:50
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Bostongurka ca 2 kg

          500 gr gul lök
          500 gr slanggurka
          500 gr paprika i olika färger
          500 gr syrliga äpplen
          vatten

          Ättikslag:
          3 dl vatten
          3 dl ättikssprit
          3 dl socker
          1 msk salt
          1 msk gula senapsfrön

          Ansa, skölj och tärna lök, grönsakerna och äpple men blanda bara lök och paprikan.
          Lägg lök och paprika i en bunke.
          Koka upp vattnet och häll det över.
          Låt det stå 10 min och sila sen bort vattnet.
          Blanda ingredienserna till lagen och koka upp den.
          Lägg i grönsaker, lök och äpple.
          Låt alltsammans koka i 10 min. utan lock tills allt är mjukt och lite simmigt-
          Häll det hett på varma burkar. Tillslut väl.

          Hållbart ca 1 år i kylen.

          Tips: vill man hetta till den lite så tillsätt lite chili.
          Efter smak kan man också minska socker eller öka ättiksmängden.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 12-10-2006, 05:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (ingrid fuxwall @ 11-10-2006, 22:00)
          Nu har jag hackat i en evighet och väntar på att få njuta av denna bostongurka.

          Eftersom jag gör den själv (så som många andra här) och kan ställa in den i kylen så fort den svalnat behövs ju inga konserveringsämnen, men kanske jag ändå tillsätter lite atamon så att den håller - satsen var stor.

          När jag tittar på Atamonflaskan innehåller den:
          E211
          E270
          E150 c
          När jag tar fram min påse med Melantin (använder jag till de flesta sylter) innehåller den;
          E 407, E 410, E 211, E 202

          Hade man obegränsade frysutrymmen vore det kanske det optimala att man frös ner i dagsportioner av allt man själv "tillagar" för att slippa tillsatser men eftersom jag inte har det väljer jag att använda medel som gör att varan håller.

          ingrid

          Receptet innehåller en ättikslag och om den täcker gurkan så bör den hålla sig några veckor utan problem i kylen. Hållbarheten förlängs också av att man häller kokande vatten på först.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-07-2025, 14:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon