CITAT (netaave @ 11-10-2006, 21:38)
CITAT (mulle @ 11-10-2006, 19:05)
Jag har nyss rensat en halv korg igen...
Pajen lät jättegod, jag har rådjur i frysen så det får bli det i stället för renskav.
Jag brukar mala en stor del av trattisarna och lägga i några skedar svampmjöl i en massa rätter. Trattismjöl är en kanonkrydda i färsrätter, soppor, grytor, omeletter o.s.v.
Sist det fanns så mycket trattkantareller lade jag in i ättikslag men receptet jag hade fått var för sött i vår smak.
Mulle
Kan du inte bara minska sötheten lite då?
Sylta svamp brukade min mamma göra förr, är det detsamma tror du?
Det receptet jag använde hette ungefär "pickles på trattkantareller".
Jag tror inte att det räcker med att minska på sockret men grunnar lite på att försöka lägga in svamp i samma lag som man använder för saltgurka.
Men det kanske inte blir gott...
Ett annat experiment som jag är lite sugen på är att doppa de största trattisarna i frityrsmet och frittera. Som räkor ungefär. Fritterade champinjoner har jag ätit en gång och det var jättegott.
Mulle