Medlem
Antal inlägg: 2 629
Medlem sedan: 13-07-2004
Medlem nr: 4 069
Det är mycket krypande i skogen dessa dagar - här är massor av trattisar! Jag fryser, torkar och mal svampmjöl så att det ångar i köket. Har ni något gott eller roligt recept i gömmorna som jag kan variera med i vinter? Mulle
1. Lägg den rensade svampen i en stor kastrull. 2. Häll på vatten så det täcker till hälften ( mät upp). 3. Tillsätt salt. 4. Sjud i ca 8 minuter. 5. Sila av spadet och spar 3 dl till lagen. 6. Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. 7. Låt det koka upp. 8. Lägg i svampen och sjud i 5 minuter. 9. Ta upp svampen. 10. Fördela den i rena varma burkar. 11. Koka upp lagen. 12. Skumma väl. 13. Häll lagen över svampen. 14. Sätt på lock. 15. Förvara dem svalt.