Morotslåda 1½ dl risgryn ½ tsk salt 3 dl vatten 7 dl mjölk 6-7 ganska stora morötter ½ dl ströbröd 1 dl grädde (valfri fetthalt) eller mjölk knappt 1 tsk salt ½ tsk riven muskot 2 ägg 1 msk margarin (kan uteslutas)
Gör så här: Koka risgrynen i det saltade vattnet ca 10 minuter. Häll i mjölken, koka upp och låt sjuda till gröt, ca 40 minuter. Koka morötterna mjuka i lättsaltat vatten, kör dem sedan i mixer eller matberedare till en slät massa. Låt ströbrödet svälla i grädde och blanda i kryddor och ägg. Obs, Var försiktig med saltet! Blanda gröten, morotspurén och ströbrödsblandningen. Häll i smord form, klicka eventuellt på margarin och strö på lite ströbröd. Grädda i 175 grader i en timme.
--------------------
Norrbottenskusten zon 5-6
|