Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Trattkantareller, roliga recept efterlyses
          mulle
          Inlägg 11-10-2006, 12:41
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 629
          Medlem sedan:
          13-07-2004
          Medlem nr: 4 069



          Det är mycket krypande i skogen dessa dagar - här är massor av trattisar!
          wub.gif
          Jag fryser, torkar och mal svampmjöl så att det ångar i köket.
          Har ni något gott eller roligt recept i gömmorna som jag kan variera med i vinter?
          Mulle
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          evelina
          Inlägg 14-10-2006, 15:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 990
          Medlem sedan:
          14-03-2004
          Medlem nr: 2 991



          Dom här tycker jag är goda!

          Svampbakelser

          Ingredienser:
          2 rektanglar fryst smördeg
          4 msk färskost med örter,
          t ex bonjour eller cantadou
          ca ½ l trattkantareller
          salt, peppar
          1 äggula

          Tina smördegsplattorna.
          Sätt ugnen på 200 grader.
          Stek den rensade hela svampen (dela dem som är mycket stora) i lite smör några minuter. Salta och peppra.
          Dela varje smördegsplatta på mitten. Skär en drygt centimeterbred ram med vass kniv runt varje, dock inte ända ner i botten.
          Bred lite färskost i mitten av varje smördegskvadrat. Lägg på en hög trattkantareller men håll kanten fri. Den penslas med lite uppvispad äggula. Sätt in plåten med bakelserna mitt i ugnen och grädda i 20 minuter. Strö ut små blandade salladsblad (jungfrusallad) på varje tallrik och lägg på svampbakelserna.

          Viltpaté med päronlingonsalsa

          Det här behövs till en 1,5 liters form:
          1 gul lök, i bitar
          2 vitlöksklyftor, skivade
          100 g trattkantareller, förvällda
          1 msk smör
          450 g älg- eller rådjurfärs
          100 g bakad leverpastej
          2 tsk salt
          2 krm svartpeppar, nymald
          1 1/2 tsk timjan
          100 g bacon, tärnat
          2 msk vetemjöl
          2 ägg
          1 dl grädde
          1 dl crème fraiche
          Salsa:
          2 päron
          1 dl lingon
          1 dl vit sirap
          2 krm salt
          2 krm svartpeppar, nymald
          Ugn: 200º

          Gör så här:
          1. Smörj en ugnssäker oval patéform med lock, eller avlång brödform, med smör. Stek lök, vitlök och svamp i smör i en stekpanna. Låt blandningen svalna.
          2. Blanda färs, leverpastej, salt, peppar, timjan, bacon, vetemjöl, ägg, grädde och crème fraiche i en skål. Arbeta ihop allt till en smidig färs.
          3. Tillsätt lök- och svampblandningen. Klicka ner smeten i formen och släta till ytan. Täck med lock eller aluminiumfolie. Grädda patén i nedre delen av ugnen, ca 1 timme. Låt patén svalna och sedan kallna över natten i kylen.
          4. Skala, dela och kärna ur päronen. Skär dem i tärningar och blanda med lingon och vit sirap. Smaka av med salt och svartpeppar. Skär upp patén i skivor och servera med sallad och salsa.
          Tips!
          Patén går bra att frysa.

          Smaklig måltid!


          --------------------

          Mvh Evelina
          Odlar numera i zon 4
          Att fela är mänskligt, att förlåta är gudomligt.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          mulle   Trattkantareller   11-10-2006, 12:41
          Castea   Ja, visst är det kul med alla trattisar! Har h...   11-10-2006, 13:07
          netaave   Jag brukar smula i lite torkade trattisar i köttfä...   11-10-2006, 13:10
          mulle   Jag har nyss rensat en halv korg igen... Pajen lät...   11-10-2006, 18:05
          netaave   Kan du inte bara minska sötheten l...   11-10-2006, 20:38
          mulle   Kan du inte bara minska sötheten lite då? Sylta s...   12-10-2006, 09:02
          Gåsis   Ja, nu är väl det här inte direkt ett svamprecept ...   12-10-2006, 09:22
          netaave   det här hittade jag när jag sökte Syltade trattisa...   12-10-2006, 09:32
          mulle   Nu bara måste jag testa ditt recept, netaave, men ...   12-10-2006, 09:47
          Åsa, mälardalen zon 2   Trattkantarellsoppa liter färska rensade trattkan...   12-10-2006, 11:08
          mulle   Ååååhh, mums! :wub:   12-10-2006, 12:26
          mulle   Min lunch idag var evelinas svambakelser!...   17-10-2006, 13:57
          evelina   Vad kul att du tyckte om bakelsen. :rolleyes:   17-10-2006, 15:36
          Inga från Närke   Har inget recept men ville bara lägga in en bild v...   20-10-2006, 19:46
          cosmos   Åh,det där hade jag glömt...är upp...   03-11-2006, 16:48
          Mia, zon 3   Jag använder gärna gorgonzola ihop med trattkantar...   07-11-2006, 15:27
          Yin o Yang   Har inget nytt recept, men jag brukar blanda tratt...   09-11-2006, 15:38
          Castea   Enkelt: Fräs trattkantareller och lök i olivolja...   09-11-2006, 16:44


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 03:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon