Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Jäsande chilifrukter?
          smemon
          Inlägg 19-10-2006, 12:47
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 22
          Medlem sedan:
          23-06-2004
          Medlem nr: 3 922



          Hej!

          Jag har i år fått en rejäl skörd av mina chilifrukter. I söndags la jag en hel del i 2 burkar med olivolja för att få olja med litet sting i. Hade tänkt att ha dem i blöt så där fram till lördagen, det skulle i så fall innebära att de låg i oljan i en vecka. Tyckte att jag läst att det skulle vara så nånstans.

          Nu igår, när chilifrukterna legat i oljan i 4 dagar så bubblar det liksom i oljan. Hjälp, vad är det som håller på att hända. Kan det jäsa på något vis? Tycker inte att det skulle kunna göra det så därför ställer jag min fråga här om det är någon som vet vad jag ska göra. Ska jag ta opp chilin, eller kan jag ha dem kvar i oljan några dagar till. Nån som vet nåt? Vore jätteglad om någon ville höra av sig som har grejat med chilin så här. Jag har småsmakat på oljan och den är det sting i, i alla fall. Alltid nåt.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Gurkan
          Inlägg 19-10-2006, 16:03
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 922
          Medlem sedan:
          26-05-2004
          Medlem nr: 3 722



          synd att det inte blev bra för dig. men har du chilisar kvar så torka dem (skär dem i småbitar och torkar på varmt ställe) och lägg dem sen i olja.

          Det funkar garanterat .... låt dom dra 2-4 veckor på en mörk plats, förvaras det varmt går det snabbare men oljan riskerar ta skada av värme + kontakt med luftens syre.

          Det bästa är om du kan ha det i en flaska med vid hals el. dyl och fylla ända upp. ju mindre luftkontakt desto bättre.

          Jag har provat olika blandningar men lagom har blivit 1/2 kg färska (ger ca 60g torkade) röd "Spansk peppar" av "medelstyrka", till en liter olja.


          --------------------
          Hannasgården utanför Hammenhög, i Hjärtat av Österlen.
          Café - Gårdsbutik - Plantskola - Trädgård
          Hannasgarden.se
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 05:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon