Medlem
Antal inlägg: 21 879
Medlem sedan: 10-01-2003
Medlem nr: 559
På trerätters meny till hemkommande värnpliktige högvakt
Han gillar kött, särskilt oxfile , har svårt för "röror" är annars allätare.... Har tömt ut mina recept och skulle vilja göra nåt kul till allhelgonapermisen
Medlem
Antal inlägg: 1 057
Medlem sedan: 02-05-2003
Medlem nr: 1 309
Tycker han om lax, så kan det här passa som förrätt. Lite norrländskt också!
Laxröra och löjrom i tunnbrödskorgar.
8 tunnbrödskorgar (köps färdiga eller tillverkas genom att man fuktar tunnbrödet i sil i ångan över kokande vatten och sedan formar det över ett upp-och nervänt glas)
ca 500 g kallrökt och/eller gravad lax 2 hackade hårdkokta ägg ca 1/2 dl finhackad dill ca 1 dl majonäs 1-2 dl crème fraiche grovt malen svartpeppar ca 100 g löjrom
Skär laxen i små,små bitar och blanda med ägg och dill. Rör ihop majonäs och crème fraiche (gärna de lätta varianterna), smaksätt med svartpeppar och blanda ner laxröran.
Fördela fyllningen i korgarna och lägg en klick löjrom i varje.
Om man vill kan man lägga olikfärgade salladsblad och lite gurka t.ex som dekoration på tallriken runt omkring korgen.