Italienska mandelskorpor
goda till kaffe eller te.
Till 75 skorpor: 200 g sötmandel 75 g rumsvarmt smör 2 1/2 dl strösocker 3 stora ägg 7 dl vetemjöl (420 g) 1 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker finrivet skal av 1 stor citron alt 6 droppar bittermandelessens
Gör så här: 1. Sätt ugnen på 200°. 2. Rosta mandeln med skal 5-10 minuter. Passa noga. Hacka den grovt. 3. Rör smör och socker med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. 4. Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner det i smeten. Blanda samman till en deg. 5. Forma 3 längder på mjölat bord. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter. Ta ut skorporna och sänk samtidigt värmen till 80-100°. 6. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är lite varma. Lägg tillbaka dem på plåten och torka dem mitt i ugnen ca 45 minuter eller tills de känns torra.
--------------------
Kerstin
Ut sementem feceris, ita metes (Cicero)
|