Okey! Syltade tomater:
För att fixa Syltade Tomater skall du....
Välja små, jämnstora, gröna och fasta tomater. Snoppa och skölj tomaterna.
Pricka skalen, t ex med en nål. Koka upp vattnet, lägg i tomaterna och sjud dem 2-3 min.. Häll upp dem i sil eller durkslag och låt dem rinna av. Koka upp lagen. Lägg i tomaterna och låt dem koka på svag värme tills de är mjuka, 5-10 min.. Lägg tomaterna i rena varma glasburkar. Koka ihop lagen utan lock på kraftig värme, ca 5 min.. Häll den över tomaterna och sätt genast på lock. Förvara svalt. Färdiga att äta efter 1-2 veckor.
Ingredienser.... 1 kg gröna tomater 1 1/2 liter vatten
Lag.... 2 dl ättikssprit 3 dl vatten 3 dl socker 10 kryddnejlikor 1 bit kanel
Hållbarheten är ca 1 år.
Måste erkänna att jag fick detta recept av min kusin Eva som är MYCKET mer "matmamma" än jag. Hon lovar att de blir goda! Så jag ska testa!
--------------------
Det är ingen konst att vara modig om man inte är rädd
|