Jag har vinterdille på syltade egna tomater. Det kan bli som med oliver eller godis - att man inte kan sluta äta.
Jag använder syltade tomater till helt olika slags mat. Gör man en stark blandning kan man använda dem som pepperoni, dvs i sallader, till annan mat som en kryddgrönsak. Syltade små tomater i pasta går lika bra som capris och oliver.
Jag har haft många mogna tomater men har också många gröna kvar. AV dem ska jag göra syltade tomater, chutney och grön tomatmarmelad.
Till syltade tomater är det gott med lite olika kryddning om man gör flera burkar. Man kan stoppa kanel och kardemumma i ena och kanel och pepparkorn i andra burken och en kvist rosmarin i den tredje.
Jag kokar inte tomaterna och inte så länge som Annkis recept. Tycker de ska vara hela och aningen fasta. Sammanlagda tiden i sjudande vatten blir kanske 2 minuter, inte mer. Sedan mjuknar de också i burken.
Hållbarheten om man decinficerar brukarna är lång, 3 år inget problem med sval mörkerförvaring.
--------------------
|