Medlem
Antal inlägg: 2 629
Medlem sedan: 13-07-2004
Medlem nr: 4 069
Det är mycket krypande i skogen dessa dagar - här är massor av trattisar! Jag fryser, torkar och mal svampmjöl så att det ångar i köket. Har ni något gott eller roligt recept i gömmorna som jag kan variera med i vinter? Mulle
Medlem
Antal inlägg: 1 491
Medlem sedan: 13-05-2004
Medlem nr: 3 603
Jag använder gärna gorgonzola ihop med trattkantareller, i soppor,pajer eller pastasåser etc. Det tycker jag är en grym smakkombination! Något direkt recept har jag inte... Jag brukar ha en bit gorgonzola i frysen, och sedan kan jag bara hyvla av lite (osthyvel funkar på gorgonzola, så länge den är frusen...) och blanda i där jag tror det passar. Men ta inte mycket till en början - det är en dominerande smak, så prova försiktigt.
En annan höjdare till trattkantareller är färsk timjan. Jag brukar lägga trattisar och färska timjankvistar runt kött/kyckling i ugn. (Har inte testat på fisk än, men det ska jag göra nu efter att ha läst era tips!)