I min egen privata trädgård minskar grönsaksodlingen. Den är nog bara hälften så stor nu som den var från början, och då ligger dessutom en fjärdedel i "träda" varje år och en fjärdedel innehåller snittblommor!
Grönsaksodling kräver betydligt mer arbete än någon annan odling för att ge bra resultat. Och då har jag redan tillämpat de flesta arbetsbesparande metoder jag läst om. Nu odlar jag bara sånt som vi verkligen äter, och bara för färskkonsumtion, ibland blir det lite över som läggs i frysen men det är mer "olycksfall i arbetet" .
Nu har jag hittat en bra balans och kökslandet kommer förmodligen att vara så stort som det är nu framöver.
Men jag läste alldelse nyss någonstans, en engelsk trädgårdstidning tror jag att det var, att försäljningen av grönsaksfröer till hobbyodlaren hade ökat så att den nu var större än försäljningen av blomsterfröer. Om man kan dra någon slutsats av det vet jag inte...