CITAT (Christa @ 23-11-2006, 13:45)
Så här står det på Livsmedelsverkets sida
Fiberrik mat gör att blodsockret stiger långsamt. Vissa s.k. gelbildande kostfibertyper, t.ex. pektin i frukt och grönsaker, havrekli samt guarkärnmjöl (används som konstistensgivare i livsmedel), kan också sänka kolesterolnivån i blodet.
Har läst på ett annat ställe att den senare sorten förbättrar immunförsvaret och minskar risken för gallsten. Om jag beslutar mig för att hålla föredrag i ämnet så kommer jag naturligtvis att kontrollerar alla uppgifter noga.
När vi hade hälsokontroll på jobbet så hade väldigt många förhöjt kolesterol och det skulle vara en stor vinst om man genom information kunde få människor att sänka kolesterolet genom kosten istället för medicinering.
Är du utbildad inom ämnet eller tänker du hålla föredrag efter att ha inhämtat
uppgifter på olika sidor på nätet?