Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Rökt chili
          jonas_
          Inlägg 15-11-2006, 20:31
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2
          Medlem sedan:
          24-10-2006
          Medlem nr: 8 753



          Hejsan

          Rökt chili och paprika är ju en riktigt bra grej för att få lite röksmak på maten utan att använda bacon eller nått annat köttigt.

          Har inte hittat så mycket info på nätet hur man gör bäst för att röka, men har börjat exprementera med en gammal abu rök med hyffsade resultat...

          Nån som vet vad mer man kan röka?...tomatskivor, avokado...lök?

          Ska prova mej fram...synd att det blir så pissigt kallt ute nu bara...

          Jonas
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          KURT
          Inlägg 27-11-2006, 12:19
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (noora @ 27-11-2006, 11:26)
          Det här med att röka i ugnen, blir det inte en massa rök i köket då? Eller blir det inte så mycket rök att det gör något?

          Hur mycket rök blir det av ett rökeri egentligen? Blir grannarna ledsna om man har en i trädgården? Det skulle vara häftigt med en egen rökugn av något slag. När jag var liten var vi i Canada och hälsade på några bekanta till mina föräldrar. Dom hade byggt ett eget rökeri av sin gamla spis och ställt på gården. Jag metade nån sorts lokal småfisk i sjön, och dom rökte fisken på direkten. Det blev jättegott wub.gif

          Det finns rökpåsar med spån som man kan köpa, röken håller sig i den, så den fyller inte hela ugnen.
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          jonas_   Rökt chili   15-11-2006, 20:31
          KURT   Man kan även göra det i ugnen. Det borde fungera p...   16-11-2006, 07:10
          Natrix   Rökning av av grönsaker är verkligen ett trevligt ...   26-11-2006, 18:38
          ingrid fuxwall   Tack för titten! Vad använder du för ved? Nej...   26-11-2006, 20:28
          Natrix   blöt al-spån jag tror att det blir bra att exper...   26-11-2006, 21:39
          noch einmal Preussen   kallrökning tar sin tid så man får förbereda sig p...   26-11-2006, 22:27
          mulle   Vad för svamp röker ni? I Danmark kan man f.ö. få ...   26-11-2006, 22:46
          Natrix   Jag provade att röka Karl-Johan. Rökt grovsalt lå...   26-11-2006, 23:02
          noora   Oj vad fel det där skulle kunna lå...   27-11-2006, 11:26
          Gurkan   Jag har rökt massor av chili i en 12l plåthink med...   27-11-2006, 12:35
          noch einmal Preussen   varmrökningen har den fördelen med att den är lätt...   28-11-2006, 22:37
          Gurkan   Jag har mest rökt Jalapeno, tycker...   29-11-2006, 11:27
          mulle   Oj vad fel det där skulle kunna låta om man lyfte...   29-11-2006, 11:47
          johe71   För den som nu vill ha en dyrare "plåthink...   29-11-2006, 12:26
          Gurkan   Den där röklådan ser fin ut men jag tror inte att ...   29-11-2006, 12:40
          mulle   Då man röker fisk lär det ska vara en liten smaksk...   29-11-2006, 14:38
          noch einmal Preussen   som gurkan skrev. de bästa resultaten har jag oxå ...   29-11-2006, 21:38


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 01:23
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon