Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Älgrecept efterlyses
          Reserv
          Inlägg 30-11-2006, 20:54
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 6 877
          Medlem sedan:
          21-04-2005
          Medlem nr: 5 537



          Har en hel älg i frysen.....styckad rolleyes.gif Men jag vet inte va´jag ska göra med den, älgragu kan man juh inte göra av ett par hundra kilo kött, då lessnar man snart, kom gärna med just era favoritrecept så jag blir av med älgen. rolleyes.gif wub.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 30-11-2006, 22:02
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Tjälknul i rödvin


          1 - 2 kg fryst kött
          7,5 dl vatten
          2,5 dl rödvin
          1/2-1 dl salt
          1 msk torkad körvel
          1 msk torkad timjan
          1 msk torkad rosmarin
          1/2 msk grovmald svartpeppar
          3 vitlöksklyftor, lätt skårade
          1 gul lök, i klyftor

          Sätt ugnen på 75 gr
          Lägg i köttet i långpanna på galler i ca 12 tim till innetempen är ca 70 gr

          Koka upp vatten och rödvin, ta av kastrullen från värmen och lös saltet däri
          Tillsätt kryddor och lök och låt lagen svalna något
          Lägg köttet i en stekpåse och häll över lagen.
          Låt det ligga minst 5 timmar men gärna över natten.

          Älgköttbullar

          600 gr finmald älgfärs
          200 gr fläskfärs
          2 hackade lökar
          3 skivor vitt bröd
          3 dl grädde eller mjölk
          salt, peppar, socker och några droppar soya

          Stek löken mjuk och låt den svalna.
          Kantskär brödet, låt det svälla i grädden minst 10 min
          tillsätt löken i bröd-gräddblandningen och mixa detta
          blanda färserna noga och rör ner detta
          Smaka av med kryddor, socker och soya.
          Låt färsen vila 10 min.
          stek i smör och olja


          --------------------


           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 08:18
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon