Det här tyckte jag lät fräscht!
Julsallad Ingredienser (6 portioner) 200 g rödkål 1 apelsin 2 röda äpplen 1 påse sallad, gärna rucolasallad eller mâche 1 tsk flingsalt 1 tsk finhackad rosmarin 1 msk olivolja 50 g valnötter 200 g fetaost kärnor från ett granatäpple Så här gör du
1. Skiva rödkålen tunt. Skala apelsinen och skär den i bitar. Kärna ur äpplena och skär dem i skivor eller i klyftor. Ansa och skölj salladen. Blanda rödkålen, apelsin- och äppelbitarna med salladsbladen. 2. Stöt samman saltet och rosmarinen och vänd ner i salladen. Tillsätt oljan och vänd runt. 3. Grovhacka valnötterna och smula sönder fetaosten. Vänd ner detta i salladen. 4. Dela granatäpplet och gröp ur kärnorna med en sked mellan hinnorna, strö över och servera.
--------------------
|