En sallad till Kristinas Caesarsallad
Börja med krutongerna. Kantskär och tärna sådär en halv formfranska. Bred ut dem i en långpanna. Droppa över 1 dl olivolja, pressa över ett par vitlöksklyftor och strö på 2 tsk flingsalt och 2 tsk rosmarin. Blanda om. Rosta i ugnen ca 20 min på 200 grader. Rör om ett par gånger. Låt svalna. Låt ingen se var du gömmer dem...
Blanda 3 äggulor, en halv matsked dijonsenap och 4 mosade sardellfiléer. Droppa i 2 dl neutral olja under ständig omröring. Rör i en halv bit WB-ost fint riven (ev parmesan i stället ). Tillsätt 1 pressad citron och 1 msk vitvinsvinäger. Späd ev med vatten till lite lösare konsistens.
Så här långt kan man förbereda dagen innan.
Riv väldigt mycket sallat i grova bitar i största skålen , alla krispiga sorter som inte blir sladdriga går bra.
Vänd försiktigt ihop sallaten med dressingen. Strö på tomatklyftor eller halverade cocktailtomater. Strö över brödkrutongerna och hyvla över resten av osten. Servera
--------------------
Kerstin
Ut sementem feceris, ita metes (Cicero)
|