Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julgodistråd, känns som det behövs
          netaave
          Inlägg 07-12-2006, 15:20
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          NOUGATBOMBER

          250 gr nougat
          225 gr mörk blockchoklad
          1 msk olja
          ½ dl nötter
          1 dl corn flakes

          Skär nougaten i stänger, ca 30 st. Rulla dem till runda kulor.
          Smula corn flakes och hacka nötterna.
          Smält blockchokladen. Häll i oljan.
          Rör ner corn flakes och de hackade nötterna.
          Doppa nougatkulorna en och en, ta upp dem med gaffel, och låt överflödig choklad rinna av.
          Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
          Låt svalna.


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          netaave
          Inlägg 08-12-2006, 11:47
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Polkagrisar

          5 dl strösocker
          2 1/4 dl vatten
          2 tsk ättiksprit
          15 droppar pepparmyntolja, från apoteket
          5-6 droppar röd karamellfärg

          Neutral matolja
          Gummihandskar
          Degskrapor helst av plast, metall måste oljas ofta.
          Marmorskiva
          Sax
          vänner


          Koka socker och vatten till ca 150 grader.
          När du kokar sockerlagen är det viktigt att du lämnar den ifred. Rör inte i sockerlagen. För flitig omrörning skapar en massa sockerkristaller och dessa kan sabba karamellmassan.
          Kontrollera temperaturen med bräckprov, dvs häll några droppar sockerlag i en kopp kallt vatten. Om massan stelnar och kan brytas är den klar att börja jobba med
          Under tiden oljar du in marmorplattan (samt degskraporna om du använder skrapor av metall) och saxen/kniven
          Häll den heta karamellmassan på marmorskivan men spara ca 1 dl i kastrullen och droppa i den röda karamellfärgen i den sparade karamellmassan.
          Luta kastrullen något mot spisen och lämna värmen på 1:an.
          Ta dina degskrapor och vänd karamellmassan mot mitten.
          Nu är det dags att droppa på pepparmyntoljan.
          Det är viktigt att massan svalnat lite innan man droppar på, annars förångas smaken av värmen... Fortsätt med detta tills karamellmassan svalnat så pass att ni kan börja arbeta den med händerna.
          Drag massan fram och tillbaka i händerna. Det är här vännerna kommer in i bilden, man behöver verkligen någon/några att byta av med eftersom karamellmassan är VARM.
          Detta fortsätter ni med tills massan blivit seg och svårarbetad. Då ska den formas till en tjock "korv".
          Häll ut den röda massan i en smal sträng. Vrid "korven" så att den blir smal och får det polkagrisrandiga utseendet.
          Skruva ut långa, smala polkagrisstänger, gör käppar, använd din fantasi och gör vilka former du vill.
          Enklast är att göra långa stänger (20-25 cm), vira in dem en och en i smörpapper och sedan dela dem i mindre bitar när det är dags att äta dem. Eller klippa lagom karamellbitar och slå in på samma sätt.
          Annars riskerar du att stå med en stor polkagrisklump som enklast delas med stämjärn och hammare.


          --------------------


           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          netaave   Julgodistråd   07-12-2006, 15:20
          fruberglund   Ahhh, låter nästan som såna där Ferrero Rocher som...   07-12-2006, 19:11
          Rapchic   Mintkyssar 40 st florsocker 4 dl vatten 1 dl ätti...   07-12-2006, 19:37
          mari_tres   Och när man har gjort klart polkagrisarna så kross...   08-12-2006, 16:02
          netaave   Efter så mycket jobb!! :o...   08-12-2006, 22:28
          Boxer   Apelsintryffel 250 gram mörk blockchoklad 1 dl ...   09-12-2006, 14:58
          fruberglund   Förra årets tråd med MASSOR av recept! Julgod...   11-12-2006, 14:03
          suddis   Cornflakestoppar 3 msk socker 50 gr smör 2 msk si...   18-12-2006, 20:12
          netaave   Mina barn döpte dom här till ...   18-12-2006, 21:20
          Norrbottens-Magdis   Ajj mina tänder, nu får jag ångra att jag sköt upp...   18-12-2006, 23:58
          Blomstertanten   prova att laga hålet med lite plas...   19-12-2006, 14:18
          netaave   prova att laga hålet med lite plastic padding ...   19-12-2006, 15:33
          suddis   Brända mandlar (den hårda varianten inte segisarna...   19-12-2006, 17:55
          stina   prova att laga hålet med lite plastic padding ...   19-12-2006, 18:15
          netaave   Jag säger bara en sak! Birgitta P   ...och vad skulle jag i denna tråden att göra...   21-12-2006, 00:51
          Rapchic   hemma brukar jag doppa jordgubbar ...   21-12-2006, 10:10
          netaave   Gjorde vi i kväll, blev otroligt goda. FIKONKULO...   21-12-2006, 22:44
          Åsa, mälardalen zon 2   Är det bara i min familj ingen äter godiset?? Man ...   22-12-2006, 20:41
          netaave   Det problemet har inte jag! :...   22-12-2006, 22:20
          Norrbottens-Magdis   Det problemet har inte jag! :huh:[/quote] ...   22-12-2006, 23:01
          fruberglund   Puttar upp den här tråden eftersom syrran ringde o...   28-11-2007, 20:29


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 11-08-2025, 00:44
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon