Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Bjudning - tips på småplock (mat)
          Kathy
          Inlägg 12-12-2006, 10:21
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 7 909
          Medlem sedan:
          09-01-2005
          Medlem nr: 4 848



          Jag ska ha bjudning härhemma på tisdag (orsaken till bjudningen kan vi tala lite tystare om...rolleyes.gif nåväl tongue.gif ) och behöver era tips på plockmat (inte julmat) som är enkelt att fixa, gärna något som ska serveras varmt och inte bara kallskuret.
          Tanken är att det ska vara "mingelmat" dvs, man behöver inte sitta vid dukat bord.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          kerstin z5-6
          Inlägg 13-12-2006, 18:41
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 21 879
          Medlem sedan:
          10-01-2003
          Medlem nr: 559



          färska fikon med fyllning av skinka mm
          fikon färska
          rökt skinka
          olivolja
          getost efter behag

          Halvera fikonen , skär en skåra och tryck in skinka och en smal bit getost
          ringa över olivolja

          saffransdoftande ostbollar
          300 g mandelpotatis, ca 4 st
          2 äggulor
          100 g Herrgårdsost eller annan favoritost
          lite saffran
          1/2 dl Kesella
          4 skivor färskt formbröd
          vetemjöl
          1 ägg
          olja till fritering
          12 skivor Seranoskinka
          salt och peppar

          Gör så här
          Skala och koka potatisen. Pressa potatisen medan den fortfarande är varm och blanda med äggulorna. Salta och peppra.

          Riv herrgårdsosten grovt. Blanda osten med Kesella och basilika. Smaka av med salt och peppar.tillsätt saffran efter smak,ger fin färg o doft . Rulla ostblandningen till 12 kulor. Frys dem lätt. Ta ut ostkulorna ur frysen och täck dem med potatis. Tryck till ordentligt och frys lätt igen.

          Mixa brödet till ströbröd. Rulla bollarna i mjöl, uppvispat ägg och sist brödsmulorna. Fritera dem i en neutral olja, exempelvis raps-, solros- eller majsolja, i 180° tills de är gyllenbruna, ca 2 minuter. Linda en skiva Seranoskinka runt varje boll och servera.

          Djävulspaprika- röda paprikor
          1. Sätt igång ugnen på 250 grader.

          2. Kärna ur paprikorna och lägg dem med skalsidan upp i ugnen.

          3. Låt dem bli svarta och bubbliga. Skala och skär i strimlor.

          4. Dressera med olivolja, citron, timjan och lite salt



          Común hombres (Vanliga människor) potatis
          Ingredienser
          Potatis Gul lök
          Olivolja Basilika
          Ansjovis
          Yoghurt / färskost
          Persilja Salt / Peppar

          Tvätta potatisen väl men skala den inte, skiva potatisen i 2 cm tjocka skivor, finhackad gullök,olivolja, basilika, peppar och salt strös över potatisskivorna. Lägg dem sedan på ett galler och låt dom stekas ca. 20 min. i 200 graders ugnsvärme.Lägg upp skivorna på tapas tallriken och lägg en ansjovis i ring på varje potatis servera gärna med enväl avrunnen yoghurt eller färskost, garnera med persilja.



          Ensaladilla rusa (Rysk sallad)
          Ingredienser
          Potatis Brytbönor
          Ärtor Morötter
          Svamp Majonnäs
          Vitlök Salt / Peppar



          Koka potatis, brytbönor, ärtor och morötter. När det har kallnat skär potatisen i tärningar och skär ner grönsakerna i 1 cm stora bitar, låt allting rinna av häll det sedan i en stor salladsskål salta och peppra,skiva i vitlök samt champinjoner eller annan välsmakande svamp. Blanda om med majonnäs, serveras på ett blad av isbergssallad.

          Endivias al Roquefort
          1 -2 endiver.
          125 gram blåmögelost, t ex Roquefort, Stilton eller dansk blåmögelost. (Själv använder jag gärna den spanska osten Cabrales, rekommenderas!)
          1 dl majonnäs, naturell yoghurt eller Crème Fraiche, gärna häften av varje.
          en liten skvätt grädde (kan uteslutas)
          1-2 tsk paprikapulver

          Tvätta endiverna, dela på bladen och lägg salladen runt en tallrik.
          Mosa mögelosten och blanda ihop med majonäsen/yoghurten och lite grädde så att det blir en jämn, krämig smet.
          Fyll endivebladen med ostblandningen eller häll upp ostkrämen i en skål och sätt i mitten på endivefatet så att matgästerna kan doppa endiverna direkt i dressingen. (se bilden ovan)
          Pudra lite paprikapulver över anrättningen

          till tapasbordet hör också -flera små skålar med tex getost ,starka korvar i skivor , oliver i vitlök , räkor i vitlök och olja ,rostade mandlar , stekta champnjoner , osv som göras iordning innan -eller kan köpas färdigt om man vill
          Oliv och tomatbröd är gott till


          --------------------
          Kerstin

          Ut sementem feceris, ita metes
          (Cicero)
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 28-07-2025, 05:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon