Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Julkorv
          netaave
          Inlägg 12-12-2006, 19:05
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8 016
          Medlem sedan:
          12-04-2004
          Medlem nr: 3 244



          Julkorv




          400 g fläskfärs
          200 g späck
          10 g 400 g nötfärs
          nitritsaltblandning
          1 dl potatismjöl
          ca 5 dl mjölk
          1 dl Madeira
          1 dl portvin
          1 dl finhackad persilja
          2 pressade vitlöksklyftor
          ca 1 msk kryddblandning

          Kryddblandning:
          lika delar kryddpeppar, hel nejlika och ingefära
          (Dessa stöts i en mortel så att de smakar mycket)
          salt och nymalen vitpeppar från kvarn

          Fjällster från oxe eller gladpack.


          Blanda allt kött och späck samt nitritsaltet väl med händerna eller i blandare. Kör halva mängden kött och späck i processorn tillsammans med potatismjölet och mjölken, madeiran och portvinet till en slät smetfärs.
          OBS! Ingredienserna måste vara iskalla. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i smeten och krydda med salt och nymalen vitpeppar från kvarn. Fyll de väl sköljda krokfjälsterna från oxe väl i kallt vatten.
          Fyll fjälsterna till hälften med smeten. Stick korvarna ett antal gånger, så att de inte spricker. Sjud korvarna försiktigt i saltat vatten med lite kryddpeppar och nejlikor lök och lagerblad.

          Man kan också linda smeten hårt i gladpack och koka dom som ovan. Gör alltid en provkorv först!


          --------------------


           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          LadyG
          Inlägg 14-12-2006, 11:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 260
          Medlem sedan:
          23-07-2005
          Medlem nr: 6 231



          CITAT (KURT @ 14-12-2006, 07:21)
          CITAT (Whiskuchi @ 13-12-2006, 15:41)
          Gladpack - ja, givetvis! Jag (som är vegetarian) vill göra egen vegojulkorv, men har inte hittat vegofjälster någonstans! Tack för tipset!  :D

          Jag trodde att det var tvärt om, att man inte längre fick använda djurtarmar som korvfjälster. Utan MÅSTE använda konstgjorda?

          Inte enligt SJV:

          CITAT
          7.7.4 Övriga animaliska produkter
          Artikel 32 tar upp vilka åtgärder som ska vidtas när det gäller andra animaliska produkter än de som omnämnts ovan som framställts i skyddsområdet.

          Medlemsstaterna skall införa förbud mot att på marknaden släppa ut sådana animaliska produkter av nötkreatur, får, getter, svin och andra partåiga hovdjur som inte nämns i artiklarna
          25–31.
          2. Undantag gäller följande fall:

          ...

          f) Fjälster som i enlighet med kapitel 2 i bilaga I till direktiv 92/118/EEG har rengjorts, skrapats och antingen saltats med natriumklorid i 30 dagar eller blekts eller torkats efter skrapningen och skyddats mot förnyad kontaminering efter behandlingen.


          SJV Studs-rapport (Se sidan 106)


          --------------------
          "Start by doing the necessary, then the possible and suddenly you are doing the impossible." - St. Francis of Assisi
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 31-07-2025, 19:03
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon