Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > "Den bästa sillen"
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 16-12-2006, 11:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          2 kg färsk sill eller strömming.

          Saltlag: 1 liter vatten, 1 1/2 dl grovt salt, 1/2 dl socker.

          Inläggningslag: 1 1/2 dl ättiksprit, ½ liter vatten, 2 1/2 dl socker, 2 tsk hel kryddpeppar, 1 tsk hel vitpeppar, 1/2 tsk malen vitpeppar, 2 tsk dillfrö, 1 tsk hela nejlikor. 4 gula lökar, 1 purjolök i strimlor.

          Rensa, skölj och filéa sillen. Koka upp saltlagen och låt den kallna. Häll den över fisken och ställ kallt i 2 dygn.

          Häll bort saltlagen och skölj sillen. Dra bort skinnet på filéerna. Blanda samman ingredienserna till inläggningslagen och koka upp den. Låt lagen kallna. Varva sillen med lök och purjolök i en kruka. Häll på den kalla lagen. Låt sillen stå kallt i 3 dygn före servering.

          Försvinnande god!


          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Birgita
          Inlägg 16-12-2006, 19:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          11-08-2006
          Medlem nr: 8 376



          CURRYSILL
          Hacka en gul lök grovt, fräs i lite smör eller olja utan att den blir brun.
          Strö över 2-4 teskedar curry och fräs lite till. Mängden beror på styrkan på curryn och vilken smak ni vill ha. Varning! Smaken blir starkare efter ett dygn. Låt svalna.
          Blanda i en paket gräddfil.
          Skär en 500 grams matjesillfileer i ca encentimetersbitar tvärs över.
          Blanda i lök-curry-gräddfilen. Låt stå ca ett dygn. GOTT! smile.gif
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 06:17
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon