Gjorde vi i kväll, blev otroligt goda.
FIKONKULOR MED GLÖGGSMAK:
100 gr mandelmassa 100 gr fikon 100 gr digestivekex (7 st) 2 msk smör 3 msk glögg 200 ger blockchoklad
Riv mandelmassan i matberedaren. Mixa den med fikon, kex, matfett och glögg till en slät massa. Ställ den kallt en stund. Rulla 50 kulor och lägg dem på bakplåtspapper. Smält chokladen och doppa kulorna i den. Ställ dem att stelna. Förvara fikonkulorna kallt i en tät burk med lock.
Nu ska jag göra
Arraksbollar:
1 sockerkaka utan fett, eller ett pkt mix. Smula kakan i en bunke och tillsätt 1½ dl socker 2 msk kakao 1 dl punsch 200 gr mjukt smör brunt strössel att rulla i
Blanda allt till en kladdig deg som rullas till små bollar. Rulla dem i strössel och ställ kallt.
--------------------
|