Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Staketdruvor, Hur gör man ett smakligt vin ?
          wille
          Inlägg 21-09-2003, 12:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          03-03-2003
          Medlem nr: 848



          Jag har i några år gjort vin på tyska blå söta druvor med en viss framgång.
          I två år har jag misslyckats med vinet gjort på den blå staketdruvan.
          Årets staketdruvor ser mycket bra ut, kommer att ge en riklig skörd ( skörd
          i oktober) ca 75 kg. Nu kommer jag att jäsa druvan krossad med skalet på
          i kanske 2veckor, för att sedan sila upp det och fortsätta jäsningen. Samma
          kommer jag att göra med de tyska blå, för att sedan kunna blanda de olika
          vinerna. Allt detta för att få upp smaken och färgen. År 02 pressade jag
          och jäste saften direkt men staket d. blev i färg rose`, smak något bitter
          Min mening var då ett vitt vin, men trots att jag pressade försiktigt gav skalet färg. Så, du som har gjort ett gott vin på dessa staket hör av dej.
          Jag kan gärna sända bilder på druvorna.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Alexandra
          Inlägg 22-09-2003, 16:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 280
          Medlem sedan:
          04-12-2002
          Medlem nr: 461



          Det går utmärkt att göra vin av staketdruva, själv har jag en Zilga. Vinet kan liknas vid rosevin och kan vara en aning sträv i smaken om men skördar druvan för tidigt. Jag börjar skörden nu när druvorna är riktigt söta (stockholmsområdet). Du kan göra vinet på lika delar äppelmust och druva eller lika delar flädersaft och druvor. Sedan så blir ju vinet bättre om det få vila ett par månader efter tappningen. Tänk på att vissa korkar gör att vinet har sämre hållbarhet - med de korta korkarna blir det surt efter ungefär 6 månader. Om du vill spara vinet en längre tid är det att rekommendera att satsa på låååånga korkar. Hoppas att mina råd blir till hjälp!
          Hälsningar
          Alexandra
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 04:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon