CITAT (Margith @ 30-12-2006, 13:43)
Skrev du inte fel nu Askar??
Hade du skrivit 3 delar vanligt salt VARAV 2 delar havssalt, hade jag varit med, men 5 delar salt mot 2 delar socker
Tror inte att jag vill kalla det rimmat ens, låter mer som saltat i mina öron
Och kom ihåg: laxen MÅSTE frysas ett par dygn före eller efter gravningen och vill ni byta ut saltet så byt INTE mot mineralsalt!!
Nej jag skrev precis som fiskhandlaren sagt. Han gravade senast igår en 5-kilos lax
åt oss.
Han gör en blandning av 3 kg vanligt salt, 2 kg havssalt och 2 kg socker
plus att han har i lite peppar.
Vi har alltid när vi själv gravat, haft i hälften så mycket socker som salt t.ex 3 dl salt + 1,5 dl socker och då får laxen vara i påse i kylen ca 32 tim = perfekt saltad.