Jag tror knappast det är någon idé att försöka övervintra dem inne, sätt hellre ut dem. Jag har odlat dem ute här i zon 1 men också i Stockholms skärgård, zon 3-4 tror jag det är där.
Det gick alldeles utmärkt, den kom igen fint år från år och frodades och blev stor.
Vad gäller smaken: de är inte exakt lika, förstås, men de påminner mycket om varandra i smaken.
Personligen tycker jag det är betydligt större skillnad mellan fransk dragon, som ju är mycket smakrik och den ryska som inte smakar mycket alls, än det är mellan spansk och dansk körvel.
Och när det gäller de två körvlarna (det var nog en ny böjning?) så är båda goda matkryddor och i stort sett lika användbara.
Hälsningar MadeleineB
--------------------
Hyllegården - din kryddbod på nätet! Örter, kryddor, olivtvål och mer... www.hyllegarden.com Gå ner i vikt - vår metod är enkel och effektiv. Inga piller, pulver eller pekpinnar!
|