Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pärllök, Hur få tag i utsäde?
          BME
          Inlägg 07-01-2007, 17:22
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 13
          Medlem sedan:
          12-11-2004
          Medlem nr: 4 716



          Hej!

          Jag är så sugen på att försöka odla pärllök! Har någon av er odlat såna? Hur fick ni tag i utsäde?

          Jag har inte kunnat hitta något frö/sättlök i Sverige, utan funderar på att försöka med 'cipolla borettana' från ingegnoli.it, visst ser väl det ut att vara pärllök? Är det någon här som beställt från Ingegnoli? Funkade det bra?

          Snart kommer våren!
          smile.gif Birgitta


          --------------------
          -------------------------------------------------------
          --- Rosor, champagne och diamanter är aldrig fel ---
          -------------------------------------------------------
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          BME
          Inlägg 13-01-2007, 12:21
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 13
          Medlem sedan:
          12-11-2004
          Medlem nr: 4 716



          Tack för tipset Åsa. Sökte vidare mha dina uppgifter och hittade sidan : http://www.menyse.com/action/subProductGro...uctGroupId3=400
          Jag citerar:
          "Pärllök (borretanalök)
          Pärllök förekommer som tre olika sorter. Dels en småvuxen art av matlök, dels den i medelhavsområdet vildväxande arten allium ampeloprasum, dels en vit småvuxen variant av purjolök (allum porrum). Den sist nämnda är den vi brukar hitta i butikerna.
          Allum porrum-varianten är rund och något platt i formen, samt varierar i storlek från liten till medelstor. Den odlas mycket i Italien.
          Löken passar bra att stekas hel. Serveras som tillbehör eller i grytor och används mycket i industrin för inlägg­ningar."


          Så kanske är ändå borettana den "rätta", dvs den lök jag är ute efter. Återstår att få tag på frö alltså och sannolikt är väl Ingegnoli det enda stället. Skulle nån ha andra förslag så skriv gärna en rad!

          Birgitta


          --------------------
          -------------------------------------------------------
          --- Rosor, champagne och diamanter är aldrig fel ---
          -------------------------------------------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 25-12-2025, 15:56
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon