Tack för tipset Åsa. Sökte vidare mha dina uppgifter och hittade sidan :
http://www.menyse.com/action/subProductGro...uctGroupId3=400Jag citerar:
"Pärllök (borretanalök)
Pärllök förekommer som tre olika sorter. Dels en småvuxen art av matlök, dels den i medelhavsområdet vildväxande arten allium ampeloprasum, dels en vit småvuxen variant av purjolök (allum porrum). Den sist nämnda är den vi brukar hitta i butikerna.
Allum porrum-varianten är rund och något platt i formen, samt varierar i storlek från liten till medelstor. Den odlas mycket i Italien.
Löken passar bra att stekas hel. Serveras som tillbehör eller i grytor och används mycket i industrin för inläggningar."
Så kanske är ändå borettana den "rätta", dvs den lök jag är ute efter. Återstår att få tag på frö alltså och sannolikt är väl Ingegnoli det enda stället. Skulle nån ha andra förslag så skriv gärna en rad!
Birgitta