Här är ett jättegott recept på inlagd squash.
Indisk, syltad squash 2 kg squash (ca 1 1/2 kg rensad) 2 röda paprikor 2 gröna paprikor
Saltlag 3 l vatten 3/4 dl salt
Ättikslag 3 dl ättikssprit 4 1/2 dl vatten 6 dl (500g) strösocker 1 1/2 tsk hel koriander 1 1/2 tsk gurkmeja 1 msk senapsfrön 2 tsk Atamon
Skala klyv och kärna ur squashen och skär den i sockerbitsstora tärningar. Rensa och strimla paprikan och lägg den i en bunke tillsammans med squashen. Blanda saltlagen och häll över grönsakerna. Låt stå kallt till nästa dag. Sila bort saltlagen. Koka upp ingredienserna till ättikslagen, skumma och lägg ner grönsaksblandningen. Låt den sjuda på svag värme i tio minuter, ta grytan från värmen och tillsätt Atamon. Häll upp i väl rengjorda glasburkar och tillslut väl.
Lycka till Maria :lol: [B][
|