Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > gi-bröd
          Marja-Liisa Dorf...
          Inlägg 09-01-2007, 17:01
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 21
          Medlem sedan:
          11-04-2003
          Medlem nr: 1 108



          Har någon resept på GI-bröd.Finns i äffär till salu,men brödet är väldigt dyrt. smile.gif smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Magdis
          Inlägg 23-01-2007, 21:01
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8 694
          Medlem sedan:
          05-07-2004
          Medlem nr: 4 012



          Här är ett litet enkelt recept också:

          Frukostbröd
          Ca 16 st.
          Ugnstemperatur: 250°

          50 g jäst
          50 g margarin eller smör
          5 dl mjölk
          1 dl Fibrex
          1 msk FiberHusk
          2 tsk malda brödkryddor
          1 tsk salt
          1 dl kesella 1 %
          1,1-1,2 liter fin glutenfri mjölmix

          Garnering:
          Vallmofrö

          Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig.

          Tillsätt Fibrex och FiberHusk. Rör om och låt blandningen svälla 10 minuter. Tillsätt brödkryddor, salt, kesella och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen.
          Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.

          Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela den i två delar. Rulla varje del till en lång längd och skär den i 8 bitar. Forma degbitarna till avlånga bullar och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter.
          Pensla med mjölk eller ägg och strö över vallmofrö.
          Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i ca 250°.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 10-08-2025, 15:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon