Här är ett litet enkelt recept också:
Frukostbröd Ca 16 st. Ugnstemperatur: 250° 50 g jäst 50 g margarin eller smör 5 dl mjölk 1 dl Fibrex 1 msk FiberHusk 2 tsk malda brödkryddor 1 tsk salt 1 dl kesella 1 % 1,1-1,2 liter fin glutenfri mjölmix
Garnering: Vallmofrö
Smula ner jästen i degbunken. Smält matfettet. Tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Häll degspadet över jästen och rör tills det löst sig.
Tillsätt Fibrex och FiberHusk. Rör om och låt blandningen svälla 10 minuter. Tillsätt brödkryddor, salt, kesella och det mesta av mjölblandningen. Spar lite till utbakningen. Arbeta degen väl i maskin. Låt degen jäsa övertäckt i bunken ca 30 minuter.
Strö resten av mjölblandningen på arbetsbänken och knåda degen väl. Dela den i två delar. Rulla varje del till en lång längd och skär den i 8 bitar. Forma degbitarna till avlånga bullar och lägg dem på bakplåtspapper på plåt. Jäs bullarna ca 30 minuter. Pensla med mjölk eller ägg och strö över vallmofrö. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter i ca 250°.
|