Ja, jag har ju provat med att få dem att gro varmt (de står på en hylla uppvärmd av lysröret under), och det verkar ju inte ha funkat. Jag kör med den andra metoden då (blötläggning). Det kan ju också vara de fröna jag fick, att de var dåliga, eller att de helt enkelt blivit för gamla (de andra jag sådde som jag köpte samtidigt var också lite senare än de jag köpte iår).
Jag ska försöka få igång en automatisk bevattning i växthuset, just för att få frukterna lite lagom heta. Jag kan tänka mig att smaken blir mer koncentrerad av mindre bevattning (och smaklösa av för mycket).
Sedan för att återgå till ursprungsfrågan - vilken chili smakar chili... chili smakar så olika beroende på sort, mognad eller om de är färska, torkade eller t.o.m. rökta! Det finns ju en rökt chili som heter chipotle, som är den rökta jalapenon (om jag minns rätt), men med en smak som skiljer sig ganska kraftigt från den färska,
|