Jag är nån slags veggis sen 22 år tillbaka, har alltså inte ätit kött sen dess. De första åren fanns det ju knappt något alternativ utan det var bönor och linser man fick fixa med själv, sen kom mer och mer sojaprodukter i form av korv och burgare etc. Jag vet inte vad det är som är så fuskigt med att äta något vegetariskt som "härmar" en köttprodukt, vad ska man hitta på för form på dem då...? Själva formen korv och burgare har väl blivit sådana för att det är lätt att anrätta maten så. Hur som helst, när quorn kom ut på marknaden blev jag jätteglad: det smakar jättegott, och vi äter det ofta i vår familj. Bäst är filéerna, men vi äter även grytbitarna och färsen i olika rätter. Att quorn är gjort av ett svampprotein finner jag inte det minsta motbjudande, däremot att köttbullar eller vad som helst av kött är gjort av djur som behandlats som produkter utan hänsyn till deras livsbetingelser - DET finner jag avskyvärt.
|