Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Långkål, "Julgodis" av grönkål
          Ina
          Inlägg 16-12-2002, 21:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 2 225
          Medlem sedan:
          31-10-2002
          Medlem nr: 12



          Långkål hör till det bästa som finns på julbordet! Om ni inte redan har provat - gör det!
          Förväll grovhackad grönkål i skinkspad, ta inte jättemycket spad - det skall koka in så småningom. När skinkspadet kokat in fräser man grönkålshacket i lite smör i en stekpanna, häll på en liten skvätt grädde och krydda med salt (om det behövs, skinkspadet brukar ge bra sälta), vitpeppar och en liten nypa socker.
          För mig är det inte riktig jul om jag inte får långkål, sillsallad och lutfisk. De andra grejerna är inte så viktiga för mig. smile.gif
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Cilla
          Inlägg 20-12-2002, 23:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 9 115
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 126



          För mig är det ungefär detsamma. Julmatens bästa är olika grönkålsvarianter. Jag skämtar inte här, har bara hittat på lite nya namn på tillredningarna jag gör till jul.

          Så här gör jag:

          Pannkål
          Strimla grönkålen i tunna strimlor. Stek i olja i en panna en liten stund, häll sedan på grädde. Låt koka i pannan tills det hela blivit en smet och grädden nästan kokat bort. Tar ca 20-30 min. Krydda med salt och peppar om det behövs. Garanterat fett, men vidunderligt gott!

          Grönröd kålröra
          Strimla grönkålen, lägg i en tjockbottnad kastrull eller stekpanna med lock. Häll i vatten så att det täcker lite mer än ytan på kastrullen och smält en tärning grönsaksbuljong och en matsked olja. Klipp ned torkade tomater i små bitar. Låt sjuda ca 20 min. Strax före servering - kläm en halv lime över ytan.

          Sedan gör jag varianter på de här skapelserna. Häller i hackade oliver på slutet, färska kryddor, peppar (salt finns i buljongen), selleri, finskivade morötter (osthyvelssnitt).

          Cilla


          --------------------
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-09-2025, 03:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon