Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Pumpakött i massor, - hur tar man tillvara det?
          sanna
          Inlägg 24-10-2003, 17:32
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 952
          Medlem sedan:
          03-04-2003
          Medlem nr: 1 052



          Hej!

          Ägnar fredagkvällen åt att gröpa ur en jättepumpa. Stenkul. Det är ingen lek kan jag tala om...blink.gif
          Hur som helst, jag undrar nu hur man lämpligast tillvaratar allt pumpakött? Det är litervis! Mat för ett helt kompani!

          Lite tänkte jag redan ikväll köra in i ugnen och rosta och ha till fläskfilén, men kan man bara frysa in resten som det är?
          Eller måste man förvälla det först?

          Pumpaköttet är förresten ovanligt trådigt och torrt i år. Känns nästan lite frystorkat...visserligen hann jag inte få in pumpan före den första frostnatten, men det gick inte så långt ned på termometern, bara någon minusgrad...tror inte att den kan ha hunnit bli förstörd...eller hur mycket tål en pumpa egentligen? Någon som vet? Kan den redan vara förstörd?

          Sammanfattning:
          Kan man frysa in pumpaköttet obearbetat eller ska man förvälla det eller dylikt?

          Hur länge isf?

          Vad kan man sedan använda den frysta pumpan till? Antar att det förlorar spänsten...

          Hur länge håller sig färskt pumpakött i kylen? Ska nämligen ha Halloweenkalas och tänkte bjuda på pumpapaj. Håller det sig en vecka i kylen, tro?

          Ehh...var det något mer? Jo!

          Har ni några goda pumparecept och tips att förmedla? Det handlar ju om ganska stora mängder mat som borde tas om hand på ett vettigt sätt...mer än att bara bli till fjantig Halloween-lykta, alltså...

          Förresten, om någon är intresserad av denna hemska sed som ungarna tvingar mig att fira wink.gif så finns det schyssta pumpagubbemallar att hämta här

          Ja, Happy Halloween får man väl (motvilligt) önska då...

          Sanna smile.gif


          --------------------
          Sanna!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Jennyn
          Inlägg 27-10-2003, 12:49
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 151
          Medlem sedan:
          04-11-2002
          Medlem nr: 125



          Lite mindre potatis än pumpa, då blir det lagom sött. Pumpa och vintersquash håller länge (flera månader) eftersom de har tjocka skal. Ideal förvaring är säkert svalt och torrt men jag har mina i rumstemperatur, eftersom matkällaren är för fuktig. Sommarsqash håller inte lika länge men mist en månad om det är fullmogna Yellow Crockneck squashar märkte jag i år. Jag har ännu inte provat att frysa squash men de flesta färdiga rätter blir helt OK, soppor fungerar såklart jättebra att frysa.

          Nu är mitt förråd av färska sommarsquash slut för i år. Men stora gröna Buttercup vintersquashar pryder sin plats på hyllan i hallen och frysen är full med gula tefatssquash fyllda med mustig chilikryddad köttröra med mycket vin och smält ost.

          Mums!

          /Jennyn
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 30-07-2025, 07:29
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon