Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Brödbak
          silos
          Inlägg 15-03-2007, 13:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 297
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 292



          Jag har kommit igång med brödbak efter några års paus. Var och varannan dag bakar jag matbröd och det är så trevligt,doftar gott och brödet är sååå gott och nyttigt. Jag bakar olika sorters bröd och nu senast surdegs limpor som blev mycket uppskattade av mina vuxna barn och andra som jag gav bröd till här i hyreshuset.
          Nästa gång skall jag visa bilder på mina bröd. Ännu klarar jag inte av att tömma kameran eller föra över bilderna till min dator så jag måste be dottern att hjälpa mig så det tar tid förran jag kan visa bilderna.

          Redigerat av silos: 15-03-2007, 13:59
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Vårlök zon 2
          Inlägg 23-03-2007, 11:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 8
          Medlem sedan:
          09-03-2007
          Medlem nr: 9 266



          yahoo.gif Jag älskar att baka matbröd och sedan jag fick en Huskvarna hushållsassistent av min mamma blir brödet helt underbart fint! Till och med maken bakar ibland! Vi för ofta ett superenkelt grovt filmjölksbröd som man bara rör ihop och sedan gräddar: ingen knådning, ingen jästning! Så bakar jag med surdeg, har gjort egen surdeg (efter anvisningarna på grovrågmjölspaketet) och det belv jättefint. Jag frös in nio surdegar och det funkar jättebra att sedan baka på de upptinade "surisarna". Numera köper vi aldrig färdigbakat bröd och barnen äter glatt det hembakta (även om man får se till att ettåringen inte äter för mycket grovt!). Barnen gillar att vara med och "lejpa till". Jag är fascinerad hur fort det går att baka: jäsning och gräddning tar ju tid, men då kan man ju göra annat. Tror jag ska baka i kväll!
           
          Citera
          Agneta z5-6
          Inlägg 24-03-2007, 13:31
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 319
          Medlem sedan:
          05-03-2006
          Medlem nr: 7 174



          CITAT (Vårlök zon 2 @ 23-03-2007, 11:08) *
          yahoo.gif Jag älskar att baka matbröd och sedan jag fick en Huskvarna hushållsassistent av min mamma blir brödet helt underbart fint! Till och med maken bakar ibland! Vi för ofta ett superenkelt grovt filmjölksbröd som man bara rör ihop och sedan gräddar: ingen knådning, ingen jästning! Så bakar jag med surdeg, har gjort egen surdeg (efter anvisningarna på grovrågmjölspaketet) och det belv jättefint. Jag frös in nio surdegar och det funkar jättebra att sedan baka på de upptinade "surisarna". Numera köper vi aldrig färdigbakat bröd och barnen äter glatt det hembakta (även om man får se till att ettåringen inte äter för mycket grovt!). Barnen gillar att vara med och "lejpa till". Jag är fascinerad hur fort det går att baka: jäsning och gräddning tar ju tid, men då kan man ju göra annat. Tror jag ska baka i kväll!



          Detta med att bara röra ihop, låter jätteenkelt - det skulle nog passa mig ypperligt, Tror du att jag skulle kunna få receptet elller är det superhemligt //Agneta
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          silos   Brödbak   15-03-2007, 13:57
          Sailor Pluto   Vad roligt att det finns fler som gillar att baka ...   15-03-2007, 14:59
          gutta   För ett år sedan blev jag med bakmaskin. Årets jul...   15-03-2007, 19:13
          Tobias80   För ett år sedan blev jag med bakmaskin. Årets jul...   02-04-2007, 11:56
          silos   Det blev 8 limpor igårkväll och alldeles strax ska...   16-03-2007, 08:00
          Mozart   Vad kul att det är fler som bakar matbröd! Vi ...   16-03-2007, 13:34
          silos   Vad kul att det är fler som bakar matbröd! Vi ...   16-03-2007, 13:51
          Mozart   Jag gör egen surdeg.Receptet på den finns på Grovr...   16-03-2007, 14:50
          Sailor Pluto   Här kommer ett recept på hälsosamt bröd, fast utan...   16-03-2007, 20:29
          Lisbeth zon2   :rose: Stöt kardemummakärnor i en mortel för en sp...   01-04-2007, 17:54
          Sailor Pluto   Kardemumma hör till söta vetedegar, tycker jag. Sv...   02-04-2007, 11:40
          silos   Det brödet skall jag helt klart baka och det snart...   17-03-2007, 08:55
          silos   http://www.mypix.se/usrimg/JNHRDPDQERC/lrg/JNGOLRN...   17-03-2007, 09:04
          karjo   Jag bakar också en hel del och gillar också smidig...   24-03-2007, 13:56
          Vårlök zon 2   Hej! Jag delar gärna med mig av mitt filmjölk...   27-03-2007, 15:05
          djingis   Oh, vilka härliga recept och bilder. Själv så har...   28-03-2007, 10:25
          Felicia   Oj, vilka många, härliga tips. Ska prova nästa gån...   01-04-2007, 19:01
          gutta   Jag har två standardbröd. Ett frukostbröd till var...   09-04-2007, 15:43


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 04-08-2025, 05:13
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon