CITAT (Vårlök zon 2 @ 23-03-2007, 11:08)


Jag älskar att baka matbröd och sedan jag fick en Huskvarna hushållsassistent av min mamma blir brödet helt underbart fint! Till och med maken bakar ibland! Vi för ofta ett superenkelt grovt filmjölksbröd som man bara rör ihop och sedan gräddar: ingen knådning, ingen jästning! Så bakar jag med surdeg, har gjort egen surdeg (efter anvisningarna på grovrågmjölspaketet) och det belv jättefint. Jag frös in nio surdegar och det funkar jättebra att sedan baka på de upptinade "surisarna". Numera köper vi aldrig färdigbakat bröd och barnen äter glatt det hembakta (även om man får se till att ettåringen inte äter för mycket grovt!). Barnen gillar att vara med och "lejpa till". Jag är fascinerad hur fort det går att baka: jäsning och gräddning tar ju tid, men då kan man ju göra annat. Tror jag ska baka i kväll!
Detta med att bara röra ihop, låter jätteenkelt - det skulle nog passa mig ypperligt, Tror du att jag skulle kunna få receptet elller är det superhemligt //Agneta