Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Brödbak
          silos
          Inlägg 15-03-2007, 13:57
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 9 297
          Medlem sedan:
          02-08-2005
          Medlem nr: 6 292



          Jag har kommit igång med brödbak efter några års paus. Var och varannan dag bakar jag matbröd och det är så trevligt,doftar gott och brödet är sååå gott och nyttigt. Jag bakar olika sorters bröd och nu senast surdegs limpor som blev mycket uppskattade av mina vuxna barn och andra som jag gav bröd till här i hyreshuset.
          Nästa gång skall jag visa bilder på mina bröd. Ännu klarar jag inte av att tömma kameran eller föra över bilderna till min dator så jag måste be dottern att hjälpa mig så det tar tid förran jag kan visa bilderna.

          Redigerat av silos: 15-03-2007, 13:59
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          gutta
          Inlägg 15-03-2007, 19:13
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 73
          Medlem sedan:
          22-11-2003
          Medlem nr: 2 586



          För ett år sedan blev jag med bakmaskin. Årets julklapp 1986 eller nå´t. Hånad och förlöjligad...Men jag älskar den! Jag knappt handlat mjukt bröd i butik sen jag fick min maskin. Man väljer själv sina ingredienser och sedan gör bakmaskinen ALLT. Blir man less på den "knubbiga" formen kan man låta maskinen knåda och jäsa och sedan ta upp den färdiga degen (utan allt slabb) och forma bröden på önskat sätt.

          Jag gör också gärna surdeg och har i valnötter, solrosfrön, krossat linfrö eller korinter. För att få ett riktigt bra "kontinentalt" ljust bröd sitter en del durumvete fint.

          tummenupp.gif
           
          Citera
          Tobias80
          Inlägg 02-04-2007, 11:56
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 74
          Medlem sedan:
          19-01-2005
          Medlem nr: 4 892



          CITAT (gutta @ 15-03-2007, 20:13) *
          För ett år sedan blev jag med bakmaskin. Årets julklapp 1986 eller nå´t. Hånad och förlöjligad...Men jag älskar den! Jag knappt handlat mjukt bröd i butik sen jag fick min maskin. Man väljer själv sina ingredienser och sedan gör bakmaskinen ALLT. Blir man less på den "knubbiga" formen kan man låta maskinen knåda och jäsa och sedan ta upp den färdiga degen (utan allt slabb) och forma bröden på önskat sätt.

          Jag gör också gärna surdeg och har i valnötter, solrosfrön, krossat linfrö eller korinter. För att få ett riktigt bra "kontinentalt" ljust bröd sitter en del durumvete fint.

          tummenupp.gif



          Kul att höra att det inte bara är jag som använder bakmaskin. blush.gif Köpte min för ett par år sedan och är jättenöjd, den klarar till och med av att göra sylt..
          Är det någon som provat att använda surdeg i bakmaskinen, funkar det??
          Kom gärna med lite bakmaskinsrecept! yes.gif


          --------------------
          MVH//Tobbe
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden
          silos   Brödbak   15-03-2007, 13:57
          Sailor Pluto   Vad roligt att det finns fler som gillar att baka ...   15-03-2007, 14:59
          silos   Det blev 8 limpor igårkväll och alldeles strax ska...   16-03-2007, 08:00
          Mozart   Vad kul att det är fler som bakar matbröd! Vi ...   16-03-2007, 13:34
          silos   Vad kul att det är fler som bakar matbröd! Vi ...   16-03-2007, 13:51
          Mozart   Jag gör egen surdeg.Receptet på den finns på Grovr...   16-03-2007, 14:50
          Sailor Pluto   Här kommer ett recept på hälsosamt bröd, fast utan...   16-03-2007, 20:29
          Lisbeth zon2   :rose: Stöt kardemummakärnor i en mortel för en sp...   01-04-2007, 17:54
          Sailor Pluto   Kardemumma hör till söta vetedegar, tycker jag. Sv...   02-04-2007, 11:40
          silos   Det brödet skall jag helt klart baka och det snart...   17-03-2007, 08:55
          silos   http://www.mypix.se/usrimg/JNHRDPDQERC/lrg/JNGOLRN...   17-03-2007, 09:04
          Vårlök zon 2   :yahoo: Jag älskar att baka matbröd och sedan jag ...   23-03-2007, 11:08
          Agneta z5-6   :yahoo: Jag älskar att baka matbröd och sedan jag ...   24-03-2007, 13:31
          karjo   Jag bakar också en hel del och gillar också smidig...   24-03-2007, 13:56
          Vårlök zon 2   Hej! Jag delar gärna med mig av mitt filmjölk...   27-03-2007, 15:05
          djingis   Oh, vilka härliga recept och bilder. Själv så har...   28-03-2007, 10:25
          Felicia   Oj, vilka många, härliga tips. Ska prova nästa gån...   01-04-2007, 19:01
          gutta   Jag har två standardbröd. Ett frukostbröd till var...   09-04-2007, 15:43


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 02-08-2025, 22:20
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon