Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept med jordärtskocka, rotselleri o palsternacka?, -vi har börjat prenumerera
          olgak
          Inlägg 05-04-2007, 17:12
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Vi har börjat prenumerera på Ekolådan, vi får hem en låda varannnan fredag.

          Den låda vi köper nu heter "baslådan" och innehåller alltid (som det verkar) 2 kg potatis, något kilo morötter, vitkål och lök.

          Sen har de hittills innehållit också rotselleri, jordärtsskocka, och inte så små mängder heller smile.gif. Frågan är bara vad man ska göra med dem? Jag har märkt att det går att ha dem i soppa, men vi äter grönsakssoppa högst en gång i veckan, så vi får massor kvar. Någon gång har vi gjort rotsaksgratäng. Små strimlor rotselleri i blandad sallad går också bra, men sen?

          Tacksam för något läckert recept med dessa ingredienser!


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Castea
          Inlägg 05-04-2007, 20:22
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 458
          Medlem sedan:
          28-02-2005
          Medlem nr: 5 087



          Ok, det här är ytterligare ett recept på rotsaksgratäng, fast du skrev att du gjort det tidigare. Men prova gärna detta recept också, för det är sagolikt gott!

          ROTFRUKTSGRATÄNG

          2 palsternackor (400 g)
          1 rotselleri (400 g)
          4 morötter (400 g)
          5-6 dl vatten
          1 tub Tartexpastej (115 g) (Tartexpastej är en vegetabilisk pastej på tub som finns i de flesta mataffärer)
          2,5 dl kokspad
          1 tsk örtsalt
          1 tsk smulad dragon
          1 dl créme fraiche
          3 bananer
          3 msk kokosflingor
          2 tsk "allkrydda" (vilken sort som helst)
          100 g rostade jordnötskärnor

          Skala och skär rötterna i små tunna bitar eller skivor. Koka dem 5 min i vattnet. Sila av vattnet och spar det. Häll 2,5 dl av spadet i en kastrull. Tillsätt pastejen och låt den smälta tillsammans med kokspadet och créme fraichen. Smaka av med kryddorna. Lägg rotsakerna i en smord eldfast form. Häll över redningen. Skala och skiva bananerna. Fördela dem över rotsakerna. Blanda kokos och allkrydda. Fördela dem och jordnötterna över gratängen. Gratinera i 200° ca 25 min eller tills gratängen fått fin färg.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 23-07-2025, 09:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon