CITAT (Tobias80 @ 07-04-2007, 17:20)

......Förra året fick jag en hel del oliver på den men färska (råa) oliver är ju inte så goda. Min fråga är nu: Är det någon här inne som vet hur man tillreder oliverna så dom inte blir så beska??
Äta egna oliver:
Skölj oliverna,
skär 3-4 längsgående snitt med vass kniv.
Lägg oliverna i en burk fylld med kallt vatten (oliverna skall ligga under vatten)
Förvara burken mörkt o svalt
Byt vatten morgon o kväll i 3 dagar.
Gör sedan en saltlag av 100g salt /1 l vatten
Koka lagen till saltet löst sig, låt lagen svalna, häll den sedan över oliverna.
Låt oliverna ligga i lagen i 1-2 månader.
När du sedan skall äta dem, skölj dem o lägg dem i en ny burk som du fyller på med lite vinäger och olja, tillsätt gärna lite kryddor om du vill.
Efter en vecka i kylskåp är de ätklara.
Blir du hungrigare tidigare kan du köpa färdiga oliver på affären