Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Recept med jordärtskocka, rotselleri o palsternacka?, -vi har börjat prenumerera
          olgak
          Inlägg 05-04-2007, 17:12
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 725
          Medlem sedan:
          06-05-2005
          Medlem nr: 5 697



          Vi har börjat prenumerera på Ekolådan, vi får hem en låda varannnan fredag.

          Den låda vi köper nu heter "baslådan" och innehåller alltid (som det verkar) 2 kg potatis, något kilo morötter, vitkål och lök.

          Sen har de hittills innehållit också rotselleri, jordärtsskocka, och inte så små mängder heller smile.gif. Frågan är bara vad man ska göra med dem? Jag har märkt att det går att ha dem i soppa, men vi äter grönsakssoppa högst en gång i veckan, så vi får massor kvar. Någon gång har vi gjort rotsaksgratäng. Små strimlor rotselleri i blandad sallad går också bra, men sen?

          Tacksam för något läckert recept med dessa ingredienser!


          --------------------
          OlgaK zon II

           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          gutta
          Inlägg 09-04-2007, 15:28
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 73
          Medlem sedan:
          22-11-2003
          Medlem nr: 2 586



          Blanda 1/3 jordärtskocka i potatismoset. Mycket gott. Passar till "stek med sås" t.ex. Om du blandar i grädde och parmesanost kan moset gratineras i små kokotter och hör då hemma på ett riktigt festbord.

          Jordärtsskocksaioli - Skala och koka skockorna. Mixa med lite olja, äggula, vitlök och chilli.

          Rotselleribearnaise - Samma princip som aiolin men tillsätt i stället smör, persilja, dragon och en skvätt rödvinsvinäger (och äggula). Värm försiktigt. Får inte koka. Såsen är utmärkt till fisk som gös eller aborre.

          Smaskens. De smakar så mycket att kryddor egentligen är onödigt. Palsternackan tycker jag är lite tråkig men den funkar i hop med andra rotsaker. Min bästa rotsakslåda:

          Rosta potatisklyftor, morötter, rotselleri och kanske palsternacka i en stor form. Krydda med salt och rosmarin, ev lite citron. Mot slutet lägger jag på grova slantar chorizokorv. Till anrättningen severar jag en kall sås på grekisk yoghurt, honung och chilli.

           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-07-2025, 19:36
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon