Jag måste få lägga till receptet jag kör efter, då det tillkommer ett par ingredienser som jag tycker är helt förträffliga!
Katarinas slånbärslikör
Ingredienser
2.5 liter frostbitna slånbär,
1.25 liter renat
Sockerlag 0.5 kg socker,
2.5 dl vatten,
0.25 st vaniljstång,
en liten bit kanel,
0.5tsk anis,
4 nejlikor
Tillredning
Bären läggs i sprit och får stå varmt under 4 veckor, skaka då o då.
Koka socker o vatten tillsammans med kryddorna tills det blir en simmig lag.
Ta bort kryddorna, sila bärsaften, blanda den med den kallnade sockerlagen.
Rör blandningen omkring en halv timme.
Slå på butelj, korka o låt blir att dricka på minst 2 månader, helst ett år.
Jag har fått tunna ut med mer sprit men det skall sägas, lagring höjer upplevelsen ytterligare - om man får ngt kvar