Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Slånbärslikör, Min goda slånbärslikör
          Ophelia
          Inlägg 15-04-2007, 18:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 4 474
          Medlem sedan:
          08-11-2003
          Medlem nr: 2 552



          Jag har plockat slånbär och har gjort egen likör i höstas. Receptet har modiferats.

          3 L halvfrusna slånbär
          1,5 L sprit (utan kryddor, typ brännvin special eller annan icke smakneutral sprit)
          350 gr socker
          2.5 dl vatten
          mindre än en halv kanelstång

          Låt slånbären dra i spriten länge. Sila bort slånbären (spara om ni vill).
          Koka sockerlag och lägg i kanelbiten. Låt svalna. Blanda med slånbärsspriten. Tappa upp på flaskor. Låt stå för att mogna (hur länge är en smaksak).

          På de överblivna slånbären kan en sats slånbärssnaps göras (eller ytterligare en sats slånbärslikör, den blir inte lika stark som den föregående satsen). Snapsen passar bra till julmaten.

          En mycket god likör som passar bra till glass eller till kaffet.

          Redigerat av Ophelia: 15-04-2007, 18:09
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Maria i Helsingb...
          Inlägg 18-04-2007, 08:27
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 142
          Medlem sedan:
          09-01-2004
          Medlem nr: 2 667



          Jag måste få lägga till receptet jag kör efter, då det tillkommer ett par ingredienser som jag tycker är helt förträffliga! kiss.gif


          Katarinas slånbärslikör

          Ingredienser
          2.5 liter frostbitna slånbär,
          1.25 liter renat
          Sockerlag 0.5 kg socker,
          2.5 dl vatten,
          0.25 st vaniljstång,
          en liten bit kanel,
          0.5tsk anis,
          4 nejlikor


          Tillredning
          Bären läggs i sprit och får stå varmt under 4 veckor, skaka då o då.
          Koka socker o vatten tillsammans med kryddorna tills det blir en simmig lag.
          Ta bort kryddorna, sila bärsaften, blanda den med den kallnade sockerlagen.
          Rör blandningen omkring en halv timme.
          Slå på butelj, korka o låt blir att dricka på minst 2 månader, helst ett år.

          Jag har fått tunna ut med mer sprit men det skall sägas, lagring höjer upplevelsen ytterligare - om man får ngt kvar blush.gif



          --------------------
          CITAT
          * Gardening - Nature's Prozac *
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 07-08-2025, 19:16
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon