I början av programmet visade han hur man kan ugnsbaka morötter och rödbetor. Han använde apelsin, olivolja och typ salt och peppar till en del av morötterna (har jag för mej, tänk att minnet blir luddigt så fort...). Till den andra delen av morötterna använde han vinäger och olivolja, och samma sak till rödbetorna. Plus kryddor förstås. Tror han stoppade i lite rosmarin och timjan också? Morotsvarianten med vinäger provade jag som sagt igår och inte blev jag besviken

.
Sen gjorde han ett foliepaket med rödbetor och morötter som han slängde på grillen. Han stack några hål i paketet med en kniv före. Meningen var att de skulle få en trevlig röksmak, men det skulle också gå bra att grilla på samma sätt i ugnen. Förmodligen så kryddade han även denna rätt, men jag kommer inte ihåg med vad

.
För övrigt så tycker jag att det är snålt att inte dela med sej av recepten. Jag menar, det är ju bara en liten del av boken så det kan man väl bjuda på?