halloj,
Nur när aktiviten är nere på forumet och det bara skrivs om sex och andra brutaliteter

så passar det bra med lite godis i höstrusket.
Detta brukade mormor göra på hösten när äpplena var mogna. Då fanns inte creme fraiche men yoghurt.
Äpplepannkaka med iskall honungsås.
4 pers eller 2 vrålhungriga.
300 ml mjölk
150 g creme fraiche (eller 1 burk)
50 g honung
1 struken tesked kanel
2 matskedar socker
3 äpplen
30gr mandelspån
5 ägg
200 g mjöl
1 knivsudd bakpulver
Gör såsen först
Rör ihop creme fraiche, socker, kanel, 1matsked av mjölken och honung så att den blir slät.
Ställ in i kylskåp.
Ugnen på 200 grader. Skala äpplena och dela i 8 klyftor, ta bort kärnorna.
Smöra en form rikligt och lägg i äppleklyftorna. Formens storlek ½ bakplåt ungefär.
Blanda kanel och socker och strö över äpplena samt på med mandelspånen.
In i ugnen i 10 minuter.
Äggvitorna vispas till hårt skumm.
Vispa äggen ordentligt blanda i mjölet , bakpulvret, mjölken, och en nypa salt och rör om samt rör ned äggvitan försiktig.
Ta ut formen ur ugnen och fördela smeten försiktigt över äpplena och ställ in i ugnen igen i 20-25 minuter
Serveras varmt med den iskalla honungsåsen
Smaklig måltid.