Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Chilli, Hur gör jag, och vad gör jag
          Strixx
          Inlägg 09-04-2007, 09:24
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 55
          Medlem sedan:
          30-08-2006
          Medlem nr: 8 508



          Hej,

          Jag tänker odla två sorters chilli i sommar. Pepparoni och Jalapenos. Jag tänkte lägga in dom men undrar nu vad för lag man lägger in dom i, och om man ska förvälla dom först. Resultatet vill jag ska bli som det man kan köpa i affären.

          Sedan kanske någon har fler tipps vad man kan göa med dom. Egna kryddor kanske? En annan idé jag fick var egen Hot Sweet Chille Souce, vad tor ni om det?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          myrtille
          Inlägg 28-04-2007, 20:34
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 324
          Medlem sedan:
          04-04-2005
          Medlem nr: 5 306



          Jag tycker nästan bäst om chilis när de är färska, men problemet när man odlar själv är att allt brukar mogna på en gång och eftersom man inte hinner äta upp det behöver man konservera på något sätt. Man kan torka, röka eller lägga in dem som pickles (i vinäger då). Man kan göra såser även utan vinäger men då håller de inte lika länge. En del info kan man få härifrån: UK Chile Head.

          Sök också i forumet, det finns recept, har för mig att man kan konservera i honung men har inte testat själv.

          Jag har ett bra recept på picklesinläggning som egentligen är Jonas Borsséns. Jag vet inte hur det är med copyright osv. men jag chansar och delar med mig av det här receptet som har publicerats i Göteborgsposten:

          2 dl ättiksprit
          2 1/2 dl äppelcidervinäger
          1 tsk oregano
          1 lagerblad
          1 tsk hela svarta pepparkorn
          1 hel kryddnejlika
          2 tsk salt
          1 tsk socker
          3 msk olivolja
          1/2 silverlök
          4 vitlöksklyftor
          250 g färsk jalapeno (ca 8 chilifrukter) eller annan sort
          2 morötter
          100 g färska haricot verts

          Blanda ättiksprit, vinäger, kryddor, salt och socker i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda.
          Skär under tiden löken i grova skivor och hacka vitlöken grovt. Fräs med olivoljan i en stekpanna tills löken är genomskinlig, cirka 3 minuter. Ställ åt sidan.
          Skär ett kryss i änden av varje chilifrukt, eller skiva dem grovt. Detta gör picklesarna betydligt starkare. Skiva moroten och rensa bönorna.
          Blanda den stekta löken och vitlöken, chilifrukterna och resten av grönsakerna i ättiksblandningen. Koka under lock på låg värme tills grönsakerna är mjuka, cirka 15 minuter.
          Låt svalna och häll upp i rena glasburkar. Förvara i kylskåp.

          PS. Hungarian Hot Wax passar mycket bra till detta recept.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 29-07-2025, 20:25
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon