Hej igen! Jag tänkte bara berätta vad jag hittade i en liten trevlig trädgårdskalender vid namn Jordspråk skriven av Nils Nyberg och utgiven av en bok för alla: Jo ett recept på KIRSKÅLSPAJ!!!!
Har provat den och den är riktigt GOD!
Ingridienser för fyra portioner: 3dl mjöl, 1krm salt, 125g smör/margarin, 1dl kesella, 2msk vatten. FYLLNING: 1l späd kirskål, 1 buljongtärning, 4dl vatten, 2dl riven ost, 2 ägg, 2dl mjölk, salt, peppar.
Förväll kirskålen ett kort ögonblick i grönsaksbuljongen, häll upp i sil. Mixa bladen när de svalnat något.
Hacka samman mjöl, salt och fett. Tillsätt kesella och lite vatten i taget och gör snabbt en smidig deg som trycks ut i en 24cm pajform och förgräddas mitt i ugnen under 10 minuter i 100grader. Rör under tiden ihop ägg, mjölk och hälften av osten. Krydda och rör i kirskålen. Fyll skalet och toppa med resten av osten, grädda ytterligare ca.20minuter. Så nu vet vi att...
-Det ända sättet att bli av med kirskål är att äta upp den!
Redigerat av zammy: 11-05-2007, 11:39
|