CITAT (Gossen Ruda @ 15-05-2007, 16:21)

Det kom fram mer brödbaggar så jag fick gå på förnyad jakt. På bl.a. översta hyllan hittade jag fler baggeodlingar så ut åkte nyponsoppan, ströbrödet, grötriset, minutriset och ett fjärdedels paket makaroner. Det senare gick inte att tömma ur, i botten låg en oformlig massa invävt i silkesspinn. Inser nu att man skall inte ha torkade matvaror jag sällan använder längst upp i köksskåpen, det är stor risk att det bara blir stående. Makaronerna härstammade från min mammas tid och hon dog 86. Dessutom passade jag på att dynga iväg torkade trattkantareller från 93. Dom fanns visserligen i täta glasburkar men luktade knappast svamp längre. Ströbrödet fanns dessutom i en tät plastask så jag fattar inte hur baggarna kommit dit. Nån som vill komma hem på middag hos mig?

Om trattkantarellerna var från
1993 så var de nog fortfarande helt OK, de bör klara sig minst 50 år! Annars kan det ju vara bra att förvara öppnade förpackningar i plastburkar, som man kan försluta.