Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Söker recept på surskorpor, Finländska surskorpor
          KURT
          Inlägg 05-05-2007, 08:14
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          Jag undrar om någon har ett recept på finländska surskorpor? Det finländska märke som jag sporadiskt kan hitta i affärer heter "Väinämöisen Palttoonnapit". De borde ju gå att göra själv, med bara rågmjöl och surdeg, baka dem tunna och halvera och torka efter gräddning. Men jag kan inte hitta något recept?
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          myskmadra
          Inlägg 05-06-2007, 08:59
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 647
          Medlem sedan:
          27-02-2004
          Medlem nr: 2 895



          Om det nu blir en riktig varmsommar så ska jag prova sätta surdeg - det ska ju vara varmt i köket!
          Återkommer om det blir några skorpor. Har du förresten provat det där supersura nästan svarta, finska brödet?


          --------------------
          "brukar är inte alltid"
           
          Citera
          KURT
          Inlägg 05-06-2007, 09:42
          Länk hit: #3


          Medlem
          Antal inlägg: 10 440
          Medlem sedan:
          01-11-2002
          Medlem nr: 34



          CITAT (myskmadra @ 05-06-2007, 08:59) *
          Om det nu blir en riktig varmsommar så ska jag prova sätta surdeg - det ska ju vara varmt i köket!
          Återkommer om det blir några skorpor. Har du förresten provat det där supersura nästan svarta, finska brödet?


          Jag tycker snarare att det blir problem när det är rötmånadsvarmt. Visst växer det i surdegen men det är inte Lactobacillus sanfranciscensis som man normalt vill ha. Utan istället kan den börja lukta illa! Jag tror att man kan fuska lite och tillsätta lite jäst, för att snabbt få ner pH, för att hindra andra än mjölksyrabakterier från att växa.
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 01-09-2025, 22:24
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon