Rabarberpaj En rabarberpaj som tar lite tid att göra men som är mycket god.
Ingredienser ¾ kg rabarber 2 dl strösocker 1 ½ msk potatismjöl Till mördegen 175 g smör 4 dl vetemjöl ¾ dl strösocker 1 äggula 2 msk vatten Pensling: 1 ägg Maräng: 2 stora äggvitor eller 3 små 1 ½ dl florsocker
Koka rabarbern någon minut för att ta bort det mesta av syran och göra rabarbern mjukare. Rör ned socker och potatismjöl. Gör mördegen genom att finfördela smöret i mjölet med fingertopparna och sedan röra i äggulan, sockret och vattnet. Låt degen vila svalt en timme. Kavla ut degen och klä en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter,med degen. Pensla med äggula. Fördela rabarbern i pajen och grädda i 15 minuter i 225°. Vispa äggvitorna till hårt skum, rör ned florsockret och vispa i några minuter till. Klicka ut marängmassan över rabarbern och sänk värmen till 150° Grädda ytterligare 10 minuter tills marängen fått färg.
--------------------
Stolt HBT-kompis
|