Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Vad jag hann i dag., (...det blev lite, i alla fall!)
          annchen
          Inlägg 16-06-2007, 22:04
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 944



          Nu är vi på landet över helgen. Trots sovmorgon hann vi allt det här:

          - Rensa ut bland krusbärsbuskarna vid vägen. (Nässlor, gräs, sly, mer nässlor. Skrev jag nässlor? De var två meter höga, jag svär.)
          - Rensa ut bland de andra bärbuskarna. (Se ovan.)
          - Plocka nästan sju liter krusbär.
          - Slå gräs runt alla fruktträden och vid grönsakslandet.
          - Kompostera allt gräsklipp.
          - Kupa all potatisen.
          - Rensa ogräs vid rosenbuskarna.
          - Plantera luktärt och slinger/buskkrasse vid stängslet.
          - Samla lite fröer.
          - Koka krusbärskräm.

          ...nu känner jag mig synnerligen värd min kräm!



          Anna
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          annchen
          Inlägg 19-06-2007, 19:18
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 54
          Medlem sedan:
          09-06-2007
          Medlem nr: 10 944



          Vi var två och en halv, ungefär, så det kändes som att vi hann med mycket!

          Krusbärskräm:

          5-6 dl krusbär (jag brukar satsa på den större mängden, då jag gillar när krämen är fast)
          5 dl vatten
          1,5 dl socker
          3 msk potatismjöl

          Rör ut potatismjölet i lite av vattnet.
          Koka upp sockret med restev av vattnet
          Häll i krusbären när det kokar.
          Låt dem koka tills de spricker, lite längre om du vill ha krämen med fler fasta bitar. (Jag älskar när det är hela bär!)
          Ta bort kastrullen från värmen och rör i redningen. (Rör ordentligt.)
          Låt koka upp snabbt, men krämen skall bara få ett uppkok, inte koka länge.

          Låt svalna i en fin skål. (Strö socker på ytan av krämen när du hällt upp den för avsvalning - då slipper du skinn.)



          Anna
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 22-10-2025, 05:19
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon