Hittade ett rabarberchutney-recept, kan nog va jättegott!
Rabarberchutney Buffé nr 6 1999, sid 36
Ingredienser Portioner: 10
500 g rabarber 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt 3/4 dl honung 2 msk rödvinsvinäger 1 tsk salt 1 msk färskriven ingefära
Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Medel
Gör så här Skala eventuellt rabarbern och skär i minde bitar. Skala och finhacka lök och vitlök. Skölj, kärna ur och finhacka chilin.
Lägg rabarber, lök och chili i en kastrull. Tillsätt honung, vinäger och salt. Låt koka på svag värme ca 20 min tills chutneyn tjocknat något. Smaka av med ingefära och häll upp på burkar.
Förvara burkarna i kylen. Passar bra till stekt och grillat kött bl a.
|