Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > Gallringskäk, Inte slänga godsakerna!
          Emssal
          Inlägg 14-07-2007, 21:08
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 71
          Medlem sedan:
          03-05-2007
          Medlem nr: 10 142



          Är väl inte den enda som gör så här men någon kanske får nytta av mitt tips.

          Jag käkar det jag gallrar ur grönsakslandet. Tyckte det kändes så fel att slänga allt när jag gallrat första gången så jag använde de små bladen av rödbetor, broccoli, grönkål och kålrabbi i en sallad tillsammans med avocado, körsbärstomater och lite god dressing. Himla gott! Hade inte plats att odla ruccola och andra bladgrönsaker men det behövdes ju inte tummenupp.gif

          Idag gallrade jag lite större plantor och skar bort den jordiga roten men behöll en bit av den begynnande knölen på rödbetorna och kålrabbin.
          Hackade stjälkar och blad i lagom munsbitar, stekte upp i lite smör tills stjälkarna var nästan mjuka. Smulade ner lite fetaost, hällde över hackade valnötter, olivolja och ett par stänk hallonvinäger. Blev också riktigt läckert!
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Mollis
          Inlägg 15-07-2007, 12:08
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 2 425
          Medlem sedan:
          12-06-2007
          Medlem nr: 10 996



          CITAT (Emssal @ 14-07-2007, 22:08) *
          Är väl inte den enda som gör så här men någon kanske får nytta av mitt tips.

          Jag käkar det jag gallrar ur grönsakslandet. Tyckte det kändes så fel att slänga allt när jag gallrat första gången så jag använde de små bladen av rödbetor, broccoli, grönkål och kålrabbi i en sallad tillsammans med avocado, körsbärstomater och lite god dressing. Himla gott! Hade inte plats att odla ruccola och andra bladgrönsaker men det behövdes ju inte tummenupp.gif

          Idag gallrade jag lite större plantor och skar bort den jordiga roten men behöll en bit av den begynnande knölen på rödbetorna och kålrabbin.
          Hackade stjälkar och blad i lagom munsbitar, stekte upp i lite smör tills stjälkarna var nästan mjuka. Smulade ner lite fetaost, hällde över hackade valnötter, olivolja och ett par stänk hallonvinäger. Blev också riktigt läckert!



          Låter supergott rolleyes.gif

          //Mollis
           
          Citera

          Inlägg i den här tråden


          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 09:51
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon