Certifierad Trygg e-handel

Sökresultat för

Produkter

    Kategorier

      Visa alla resultat

      Sökresultat för

      Produkter

        Kategorier

          Visa alla resultat
           

          Välkommen som gäst ( Logga in | Registrera )


          > frysa sur saft?, röda vinbär
          gkl0201
          Inlägg 12-07-2007, 19:06
          Länk hit: #1


          Medlem
          Antal inlägg: 3
          Medlem sedan:
          08-04-2007
          Medlem nr: 9 676



          Håller på och gör röd vinbärsgele. Vet någon om man kan frysa saften som blir innan man tillsätter socker och sedan koka den till gele i vinter? har nämligen brist på glasburkar...och plats.
           
          Citera
           
          Nytt inlägg
          Svar
          Eva i Västerås
          Inlägg 16-07-2007, 12:32
          Länk hit: #2


          Medlem
          Antal inlägg: 1 341
          Medlem sedan:
          26-08-2003
          Medlem nr: 2 208



          När du fryser färdig gele "spricker" gelen, blir grynig och vattnig i separerad blandning. Men om du då kokar upp den igen går den ihop och stelnar så fint när den svalnar.
          Samma gäller alla pektin- och gelatin-blandningar.

          Vet inte hur osockrad saft beter sig. Det har jag aldrig prövat.
          Det är väl också lika bra att kladda klart när man liks håller på. Koka upp en burk gele i vinter är ju lite lättare vad gäller disk och så.


          --------------------
          Hälsningar
          Eva
           
          Citera



          Skriv svarNytt inlägg
          1 användare läser den här tråden just nu (1 gäster och 0 anonyma medlemmar)
          0 medlem(mar):



           

          Enkel version Datum och tid: 03-09-2025, 01:28
                 
                    
          Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
           
          Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon